23 jan 2019
blog

Røros E-verk vil bidra til økt turglede i Røros

Røros E-verk vil bidra til økt turglede i Røros

Blir hovedsamarbeidspartner med Løypeforeningen

Røros E-verk har inngått en langsiktig samarbeidsavtale med Røros Tur- og Løypeforening som sikrer ekstra midler til bedre drift og nye muligheter for foreningen. -Nå kan vi doble kapasiteten og gi folk et langt bedre tilbud, sier Knut Brathagen i løypeforeningen.

Etter en dugnad for å få ny løypemaskin på Røros, har denne nå kommet på plass. Finansiering er avhengig av at løypeforeningen selger den eksisterende maskinen.
Nå slipper de det, for den har Røros E-verk kjøpt og dermed kan løypeforeningen disponere to maskiner og få dobbelt så stor kapasitet. Det sikrer langt høyere kvalitet på løypene, og muligheter for å utvide løypenettet der nye bolig og hyttefelt bygges ut.

Brathagen forteller at utstyr og mannskap så langt har vært utnyttet maksimalt, og er derfor ekstra glad for at Røros E–verk også gir midler til mannskap og drift i fem år framover. -Det sikrer Røros et fantastisk flott turtilbud, sommer som vinter i årene som kommer.

Vil utvikle Ren Røros

Samarbeidet mellom E-verket og løypeforeningen har fått navnet Ren Turglede og er første ledd i en plan for å utvikle Ren Røros som felles betegnelse for en rekke aktiviteter, tilbud og prosjekter knyttet til Røros E-verk –Vi har både store og nære planer, sier Arnt Sollie, som er administrerende direktør i Røros E-verk. Han forteller at de har utviklet planer for et helt nytt energiforsyningssystem som vil bli Norges første i sitt slag, og vi vil legge opp til en rekke produkter, tjenester og lokale aktiviteter og arrangement under paraplyen Ren Røros.
- Utgangspunktet for den strømmen vi produserer, er jo naturressursene og vannkraften på Røros, sier Sollie, –Så dette er også en måte vi kan betale tilbake til Røros-samfunnet på.

Flere kan bidra

Løypeforeningen ønsker seg at flere kjøre maskinene, noe som skjer tidlig på morgenen eller sent kveld da det ikke er folk i løypene. Brathagen ser gjerne at interesserte tar kontakt, og Sollie røper at Røros E-verk har planer om å samarbeide med kommunen om å organisere flere i arbeidet med løypene. –Vi ser for oss at arbeid med løypene kan være en fin sommerjobb, både for ungdom fra Røros og de som har hytter i området. Samtidig som det bygger fellesskap, sier Sollie.     

Kontakt:         Arnt Sollie, tel 481 64 598. E-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

                        Knut Brathagen, tel 911 49 598. E-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om Ren Røros 

Ren Røros er utledet fra Røros Energi og er det overbyggende navnet for tjenester og virksomheter tilknyttet Røros E-verk.

Ren Røros handler om å ta vare på og utvikle det beste ved Røros. Vi jobber med produkter og tjenester for å skape framtidas energisystem, vi legger til rette for Ren Turglede sammen med Tur- og Løypeforeningen og vi vil skape aktiviteter og tilbud til ren glede og nytte for Røros i årene som kommer.

Om Røros Elektrisitetsverk AS  

Røros E-verk har i overkant av 70 fast ansatte, inklusiv datterselskapet Infonett Røros. Bedriften er en betydelig lærebedrift med 7 lærlingeplasser. Største eier er Røros kommune med 66,67% av aksjene, 33,33% er eid av kundene.

Røros Elektrisitetsverk omfatter datterselskapene Røros E-Verk Kraft, Røros E-Verk Nett, Røros E-Verk Installasjon og Infonett Røros. Selskapet har også eierandeler i Glommen & Lågen Brukseierforening og Røros Elektrohandel. Konsernet hadde i 2017 en totalomsetning på nær 170 millioner.

Lest 1516 ganger
Mer i denne kategorien

Søk i arkivet

Kalender

« November 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Ren Røros

Ren Røros (tidl. Røros E-verk) er en tradisjonsrik bedrift i stadig utvikling. Bedriften er skapt av Rørossamfunnet, eies av Rørossamfunnet og leverer sine produkter til Rørossamfunnet.

Les videre...

Ren Røros RGB

Komme i kontakt med oss

Osloveien 16B, 7374 Røros

Postboks 305, 7361 Røros

72 41 48 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Røros E-verk, Postboks 305, 7361 Røros | Tlf 72 41 48 00 | Faks 72 41 48 01 | E-post | Org. nr. 915591302